Gasten

Hospice Apeldoorn wil een plek zijn waar mensen die terminaal ziek zijn en nog maar kort te leven hebben, veiligheid, vertrouwen en steun ondervinden. Ook familieleden en vrienden van gasten willen wij dit bieden.

Voor wie?

Onze gasten hebben een levensverwachting van enkele maanden (0-3 maanden). Eén van de voorwaarden voor opname is een terminaal verklaring, afgegeven door uw huisarts of specialist.

Ons huis

Er zijn vijf gastenkamers op de begane grond, elk met een badkamer met douche, wastafel en toilet. De inrichting van de kamer kan door de gast worden aangepast naar eigen smaak met persoonlijke bezittingen.

Alle kamers hebben openslaande deuren naar het privéterras buiten. Er is veel privacy door een tuin en een vijver rondom het huis met een diversiteit aan planten.

Ons huis is gelegen in een rustig gedeelte van woonwijk Zevenhuizen in Apeldoorn. Aan de voorkant van ons huis is een grote parkeergelegenheid. Hospice Apeldoorn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze zorg

De zorg wordt verleend door goed opgeleide vrijwilligers die samenwerken met ervaren verpleegkundigen. Sinds de oprichting van Hospice Apeldoorn wordt de verpleegkundige zorg in het hospice geleverd door een vast team van verpleegkundigen van de thuiszorgorganisatie PrivaZorg Apeldoorn. Zij zijn altijd – 24 per dag – aanwezig. De kosten voor de verpleegkundige zorg worden vergoed uit de zorgverzekeringswet. PrivaZorg zorgt voor de indicatie en declaratie bij uw verzekeraar, u betaalt daarvoor geen eigen bijdrage.

De medische zorg wordt gegeven door uw eigen huisarts. Mocht u van buiten Apeldoorn komen en de afstand is voor uw huisarts een probleem, dan kunnen wij een beroep doen op de huisartsenmaatschap Sluisoordlaan. Eén van de huisartsen van deze praktijk zal u dan medisch begeleiden.

U houdt de begeleiding van uw eigen fysiotherapeut, uw eigen geestelijk verzorger en wie u verder wenst. De dagelijkse leiding in het hospice is in handen van onze professionele coördinatoren.

Vergoeding

De kosten die u thuis vergoed zou krijgen volgens de bestaande regelingen worden ook vergoed bij verblijf in het hospice. Het is verstandig om hierover contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zie hiervoor ook: . https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hospice

Bijdrage

In principe kosten verblijf en opname niets meer dan thuis. Het hospice maakt echter wel kosten voor uw verblijf (huisvesting, maaltijden, de was etc.) die niet vergoed worden. Een bijdrage hiervoor is welkom, maar dit is geen verplichting.

Aanmelding

Aanmelding voor een opname gebeurt meestal door de huisarts, het ziekenhuis of de thuiszorg.

Informatie

Wilt u meer informatie over de aanmelding of opname? Neem dan contact op met één van de coördinatoren, Jolanda de Hoog, Henriët van der Maaten of Hetty van der Veen. Het telefoonnummer van Hospice Apeldoorn is 055 – 506 11 09.