• Header Vrijwilligers Gezocht

Vrijwilligers gezocht

Hospice Apeldoorn is een ‘bijna-thuis-huis’. We richten onze zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden wij een alternatief. Zo krijgen de naasten de gelegenheid even rust te nemen, een boodschap te doen of ’s nachts rustig te slapen. Dit doen wij met meer dan 65 vrijwilligers.

Zonder de inzet van deze vrijwilligers kunnen wij niet functioneren. Er zijn zorgvrijwilligers die ieder hun eigen takenpakket hebben. Bent u benieuwd wat vrijwilligerswerk bij ons precies inhoudt? Op deze pagina vertellen we u hier meer over. En bent u geïnteresseerd om zélf vrijwilliger bij ons te worden? Dan bent u van harte welkom!

Zorgvrijwilligers

Als zorgvrijwilliger vult u de bestaande mantelzorg aan en ondersteunt u bij het verzorgen van mensen in de laatste fase van het leven. U werkt hierbij samen met een vast team van ervaren verpleegkundigen van de thuiszorgorganisatie PrivaZorg Apeldoorn. Er is altijd – 24 uur per dag – een verpleegkundige aanwezig. Goed om te weten: u heeft geen zorgachtergrond nodig om zorgvrijwilliger te zijn.

Wat wij onze vrijwilligers bieden

Vrijwilligerswerk in Hospice Apeldoorn is mooi, inspirerend en dankbaar werk. Maar omdat we mensen in de laatste fase van hun leven verzorgen, is het ook verantwoordelijk en soms moeilijk werk. Daarom vinden wij het belangrijk dat u als vrijwilliger intensieve begeleiding en opleiding krijgt. Zo neemt u als nieuwe vrijwilliger deel aan de landelijk erkende basistraining van de VPTZ (vrijwillige palliatieve terminale zorg). Ook krijgen zorgvrijwilligers persoonlijke begeleiding van een coach; een ervaren vrijwilliger die u vanaf het begin tot na de afronding van de basistraining intensief begeleidt.
En verder bieden wij u:

  • een prettige werkomgeving met leuke collega’s
  • deelname aan de vervolgtrainingen van de VPTZ
  • deelname aan til- en transfertrainingen
  • jaarlijkse deelname aan de training in brandpreventie en beveiliging
  • een ongevallen- en WA-verzekering tijdens het werk
  • een reiskostenvergoeding

Wat wij van onze vrijwilligers verwachten

Van alle vrijwilligers verwachten wij dat zij hun eigen kennis en vaardigheden bijhouden. Dit betekent dat u bereid bent om regelmatig trainingen, werkoverleggen en themabijeenkomsten bij te wonen.

Inzet zorgvrijwilligers
Wij vragen van de zorgvrijwilligers een beschikbaarheid van minimaal 2 x 4 uur per week, elke vijf weken 2 x 4 uur in een weekend en 2 x 4 uur inzet per jaar op een feestdag.